x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piaţa PC-urilor din România a scăzut cu 55% în 2009

Piaţa PC-urilor din România a scăzut cu 55% în 2009

27 Ian 2010   •   00:00

Piaţa computerelor din România a înregistrat, anul trecut, o scădere de peste 55% în volum, de la 1,08 milioane unităţi în 2008 la aproximativ 500.000 de PC-uri.



În ultimele trei luni ale anului 2009, piaţa PC-urilor din România a înregistrat o creştere comparativ cu trimestrele anterioare, volumul fiind de peste 200.000 de unităţi, potrivit unui raport preliminar ale companiei de consultanţă IDC, citat de producătorii de profil.

La nivelul primelor nouă luni, conform datelor furnizate de producători, piaţa PC-urilor din România a ajuns la circa 293.500 de unităţi.

Sectorul, care cuprinde notebook-uri, desktop-uri şi servere, a fost afectat anul trecut în primul rând de criza financiară, care a condus la scăderea cererii în rândul consumatorilor individuali şi al firmelor mici şi mijlocii, peste care s-a suprapus şi amânarea multor proiecte din sectoarele public şi al corporaţiilor.

În ultimele trei luni ale anului 2009, piaţa PC-urilor din România a înregistrat o creştere comparativ cu trimestrele anterioare, volumul fiind de peste 200.000 de unităţi.

La nivelul primelor nouă luni, conform datelor furnizate de producători, piaţa PC-urilor din România a ajuns la aproximativ 293.500 de unităţi.

“În trimestrul al IV-lea a existat o cerere mai mare în toate segmentele de piaţă, faţă de trimestrul anterior, în primul rând pe segmentele companiilor mici şi mijlocii şi al consumatorilor individuali, dar şi pe segmentele corporaţiilor şi în sectorul public, unde mai multe proiecte amânate în prima parte a anului au fost finalizate în ultimele trei luni", a declarat Mihai Guran, directorul reprezentanţei Dell pentru România şi Bulgaria, citat de Mediafax.

Dell a înregistrat în 2009 o majorare a cotei de piaţă cu 1,8%, la 10,9%, cumulată pe segmentele desktop şI laptop, unde volumul total livrat de partenerii companiei a fost de peste 52.000 de unităţi.

×
Subiecte în articol: redactie