x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piaţa smartphone creşte cu 64%

Piaţa smartphone creşte cu 64%

de Alexandru Radescu    |    02 Aug 2010   •   00:00

În momentele grele ale pieţei telecom din 2009, vânzările de telefoane inteligente au salvat piaţa. Tendinţele au devenit certitudini şi o condiţie sine qua non în industria de profil. Parafrazând o expresie "antică", toate drumurile duc la smartphone, căi pe care merg operatori, producători, business-ul mobile online. Rezultatul frust, dar extrem de palpabil: creştere de 64% pe trimestrul al doilea din 2010, comparativ cu perioada similară din 2009, toţi marii producători prezentând plusuri pe numărul de unităţi livrate.

Un raport al firmei de cercetare de piaţă Canalys, citat de gsmarena.com, arată o adevărată "explozie" pentru terminalele cu sistem de operare opensource Android, respectiv 886% pentru perioada vizată de raport.

Cele mai mari pieţe pentru smartphone sunt SUA şi China, cu 14,7 milioane de unităţi vândute, respectiv 6,9 milioane de unităţi. În SUA, cota Android este de 34%. În China, cota Android a crescut până la 7%, respectiv 475.000 de terminale cu acest sistem de operare.

 La nivel global, Nokia rămâne lider pe segmentul smartphone: 23,8 unităţi vândute (creştere de 41%) şi o cotă de 38%.

Pe poziţiile următoare sunt RIM (18%) şi Apple (13%).

Din estimările Canalys, până în 2013, "felia" smartphone în totalul pieţei de telefoane mobile ar putea ajunge la 27%. Totuşi, în Europa de Vest şi America de Nord, procentele ar putea ajunge la 60%, respectiv 48%.

×
Subiecte în articol: telecom