x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Plafon de 50 de euro pentru roaming date

Plafon de 50 de euro pentru roaming date

de Alexandru Radescu    |    23 Iun 2010   •   00:00

De la 1 iulie, operatorii de telecom vor aplica un plafon (cu o valoare de cel mult 50 de euro/lună fără TVA) clienţilor care nu au optat pentru una dintre variantele propuse pentru folosirea traficului de date în roaming.



Atunci când se apropie de acest plafon, utilizatorii primesc o notificare de avertizare (SMS, e-mail, fereastră de tip pop-up pe ecranul computerului etc.). În momentul în care acest plafon este depăşit, utilizatorii primesc o altă notificare prin care li se indică procedura de urmat în cazul în care doresc să solicite continuarea furnizării serviciilor respective.

În baza reglementărilor Comisiei Europene, utilizatorii de servicii de comunicaţii de date în roaming au posibilitatea de a opta, începând cu 1 martie 2010, din proprie iniţiativă şi gratuit pentru un plafon financiar sau exprimat în volum corelat unei perioade de utilizare specificate, precum şi pentru un serviciu prin care li se furnizează informaţii privind consumul acumulat pentru serviciile de comunicaţii de date în roaming.

Dacă utilizatorii serviciului de roaming nu răspund în mod adecvat la notificarea primită, furnizorul din ţara de origine sistează imediat furnizarea şi facturarea către utilizatori a serviciilor de comunicaţii de date în roaming, cu excepţia cazului în care utilizatorii solicită continuarea sau reluarea furnizării serviciilor respective.

De asemenea, începând cu data de 1 iulie, valoarea maximă a tarifului pentru apelurile efectuate în roaming va scădea de la 0,43 la 0,39 euro/minut, fără TVA, în timp ce valoarea maximă a tarifului pentru apelurile primite în roaming va scădea de la 0,19 la 0,15 euro/minut, fără TVA în cazul utilizatorilor care au optat pentru pachetul Eurotarif.

×
Subiecte în articol: redactie