x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Plafon obligatoriu de 50 de euro la roaming date

Plafon obligatoriu de 50 de euro la roaming date

de Alexandru Radescu    |    01 Mar 2010   •   00:00

Adio facturi supriză la telefonia mobilă cu ocazia călătoriilor peste hotare! De azi intră în vigoare o decizie a Comisiei Europene prin care operatorii telecom sunt obligaţi să asigure un plafon de 50 de euro pentru cheltuielile de acoperit într-o lună de facturare (fără TVA). De asemenea, poate fi oferită utilizatorilor şi orice altă limită.

Astfel, clientul care foloseşte serviciul de date în roaming (celular sau laptop) va fi informat atunci când atinge 80% din plafonul ales. Până la 1 iulie, clienţii trebuie să facă o alegere pentru a beneficia de acest serviciu, un maximum de consum. Cei care nu optează pentru niciun nivel maxim, vor avea setat plafonul la 50 de euro.

In iulie 2009, tarifele de bază ale operatorilor din România pentru serviciile de comunicaţii de date în roaming, în interiorul UE, se încadrau în intervalul 2 - 5 euro/MB (fără TVA), potrivit statisticilor ANCOM. În 2010, preţul impus de reglementările UE ajunge la 1euro/MB şi va continua să scadă în următorii doi ani.

×
Subiecte în articol: redactie