x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Plătitorul român online: mai sofisticat, mai exigent

Plătitorul român online: mai sofisticat, mai exigent

de Alexandru Radescu    |    19 Apr 2012   •   14:40
Plătitorul român online: mai sofisticat, mai exigent

Volumul comertului electronic cu plata online a crescut in primul trimestru cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la valoarea de 51,9 milioane de euro, potrivit datelor Romcard.

Platforma PayU (fosta ePayment) a procesat un volum de 43,2 milioane de euro.

'Cu siguranta 2012 va fi un an al inovatiilor in comertul electronic local. Romanii vor plati online in aceleasi conditii de siguranta, insa vor avea la dispozitie mai multe metode de plata si servicii aditionale iar experienta de cumparare va fi mult imbunatatita. Nivelul de sofisticare a platitorului online a crescut, cere garantii, isi cunoaste drepturile si devine mai exigent', a declarat Cristian Herghelegiu, Country Manager PayU Romania.

In perioada premergatoare sarbatorilor de Paste, comertul electronic cu plata online a crescut cu 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, in perioada 15 martie - 14 aprilie 2012, conform datelor din sistemul PayU, romani din strainatate au cheltuit in magazinele online romanesti 15,9 milioane euro.

Cele mai cautate produse, in aceeasi perioada, au fost jucariile, cadourile, confectiile si florile, produse care au inregistrat cresteri de 83%, 80%, 59% si respectiv 39%.

×
Subiecte în articol: romcard pay u plati online, herghelegiu