x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget “Portofel electronic” pe iPad2 şi iPhone 5

“Portofel electronic” pe iPad2 şi iPhone 5

de Alexandru Radescu    |    25 Ian 2011   •   20:02

Richard Doherty, directorul firmei de consultanţă Envisioneering Group, a declarat pentru Bloomberg că noile versiuni iPhone şi iPad vor beneficia de NFC (Near Field Communication). Graţie acestei tehnologii, este suficient să apropii terminalul de un punct al unui aparat de plată special (distanţa de comunicare între dispozitive este de maximum 4 cm). Cartela SIM a telefonului conţine software de securizare a plăţilor, similar cu cel folosit acum în tranzacţiile pe internet.

În decembrie 2008, 500 de clienţi ING din România au primit telefoane Nokia 6212 pentru a face mici plăţi cu terminalul prin NFC. Existau 25 de puncte, în Bucureşti, în care se puteau face microplăţile (suma maximă era de 80 de lei). Aparatele cu care comunica telefonul pentru plată se găseau la farmacii Sensiblu, la Hollywood Multiplex şi la Inmedio. Încărcarea contului din telefon s-a făcut prin GPRS, valoarea maximă din portofelul electronic fiind atunci de 1.000 de lei. Sumele sunt mici tocmai pentru a descuraja infracţiunile.

Profit Apple

Profitul net al Apple a crescut de aproape două ori în ultimele trei luni ale anului trecut, primul trimestru al anului fiscal 2010-2011, la 6 miliarde de dolari, datorită vânzărilor uriaşe de iPhone şi iPad din perioada Sărbătorilor de iarnă.

Apple a vândut 16,2 milioane de iPhone-uri în trimestrul analizat, în urcare cu 86% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului anterior. Totodată, compania a vândut 7,33 milioane de iPad-uri. Nu se cunosc încă datele de lansare ale noilor versiuni de iPhone şi iPad, dar cel puţin pentru tabletă sunt zvonuri care indică sfârşitul lui ianuarie sau începutul lui februarie.

×