x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Poşta Română abandonează ideea de operator mobil virtual

Poşta Română abandonează ideea de operator mobil virtual

de Alexandru Radescu    |    04 Noi 2013   •   17:26
 Poşta Română abandonează ideea de operator mobil virtual

Spre sfârşitul anului trecut, Poşta Româna lansa o cerere de ofertă privind implementarea unui operator virtual de telecomunicaţii mobile (MVNO), o licitaţie câştigată de Orange România. În luna mai acestui an, conducerea CNPR dădea ca sigur debutul noului serviciu, întârzierea fiind explicată prin o serie de contestaţii, inclusiv la Consiliul Concurenţei.

Au mai trecut însă nişte luni, dar nicio veste despre ipostaza de MVNO a Poştei Române. Astăzi a venit şi lămurirea oficială.

Compania a renunţat la proiectul de intrare pe piaţa operatorilor virtuali de telecomunicaţii, invocând întârzierea negocierilor cu operatorul de la care compania vroia să închirieze reţea de telecomunicaţii şi schimbărilor preconizate în domeniul tarifelor de interconectare, după cum a precizat directorul general al Poştei Române, Ion Smeeianu.

Schema eşuată

Un MVNO este un operator care furnizează servicii de voce şi date mobile fără a-şi construi propria reţea de antene şi fibră optică, ci închiriind infrastructura de la operatori existenţi.

Smeeianu preciza anul trecut că Poşta îşi propunea în portofoliu două servicii de telefonie mobilă, unul de bază, popular, care să permite comunicaţii gratuite în interiorul unei localităţi, şi altul care s-ar fi situat sub cea mai ieftină ofertă de servicii preplătite de pe piaţă.



 

×