x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Prăbuşirea acţiunilor Nokia. Windows 8 e de vină

Prăbuşirea acţiunilor Nokia. Windows 8 e de vină

25 Iun 2012   •   18:56

Actiunile Nokia au scazut azi la cel mai redus nivel din ultimii 16 ani, dupa ce Microsoft a anuntat ca noul sistem de operare Windows Phone 8 nu va putea fi instalat pe actualele modele de telefoane ale companiei finlandeze, iar analistii au apreciat ca vanzarile ar putea fi afectate.


Titlurile Nokia au coborat cu pana la 7,4%, la 1,79 euro pe unitate, cel mai redus nivel dupa august 1996, ulterior fiind tranzactionate la Helsinki in scadere cu 6,5%, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.


Microsoft a anuntat saptamana trecuta ca sistemul Windows Phone 8 va fi lansat pe piata in a doua jumatate a acestui an, iar terminalele care functioneaza cu versiuni anterioare ale acestuia nu vor putea fi actualizate.


De asemenea, analistii bancii japoneze Nomura au redus cu aproape 5 miliarde de euro estimarea referitoare la veniturile companiei din smartphnoe-uri pentru anul viitor, la 6 miliarde euro, dupa ce anuntul Microsoft privind W8
Prognoza privind veniturile Nokia din vanzarea de "dispozitive capabile de navigare pe internet", categorie in care se incadreaza si smartphone-urile Lumia, a fost coborata de la 10,9 miliarde euro la 6 miliarde euro, potrivit unui raport al Nomura.
Nokia va vinde anul viitor 34 milioane de smartphone-uri cu Windows Phone, estimeaza Nomura, cu 41% mai putin fata de cifrele prevazute anterior.
Detinatorii modelelor Lumia din generatia actuala vor putea face upgrade la Windows Phone 7.8.

×