x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Primul Android ultrarezistent: Motorola Defy

Primul Android ultrarezistent: Motorola Defy

de Marina Constantinoiu    |    18 Feb 2011   •   16:56
Primul Android ultrarezistent:  Motorola Defy

152690-untitled-1.jpgCompania Motorola face o surpriză plăcută pieţei, lansând primul telefon ultrarezistent la şocuri, zgârieturi, praf şi contactul cu lichidele, cu sistem de operare Android. O premieră care s-ar putea să intereseze mai mult ca artificiile de interfaţă sau cine ştie ce aplicaţie drăgălaşă, pentru că fiecare dintre noi poate scăpa din mână telefonul, ca să nu mai spunem că poate da un cot ceştii cu cafea fix de lângă mobil.

Pe lângă anunţatele calităţi, Motorola Defy, căci aşa se numeşte noul produs, se remarcă la capitolul acustică şi recepţie. Testul suprem – la Casa Presei – a fost trecut cu brio, ceea ce nu se poate spune despre mulţi dintre competitori. Pentru toate celelalte motive de laudă ale producătorului – ecran ultrarezistent la zgârieturi Gorilla Glass, rezistenţă la contactul cu praful şi cu apa – timpul ur­mează să-şi spună cuvântul. Una e să testezi un terminal o săptămână, alta e să-l „botezi” de câteva ori în practică, să-l porţi în buzunarul pantalonilor zilnic şi să-l foloseşti intens.

Cert este că la capitolul aspect, Defy nu suferă deloc, aşa cum ne-am fi aşteptat în cazul unui telefon cu asemenea caracteristici. Până acum, suratele sale din categoria rezistentelor erau butucănoase, cauciucate, greoaie şi urâte pur şi simplu. Nu este cazul lui Defy, care, la prima vedere, este un telefon ca oricare altul de ultimă generaţie. La o a doua vedere, ochiul atent descoperă protecţii cauciu­cate pentru diverse fante şi orificii, mai puţin pentru zona difuzorului şi a unei fante pe spatele terminalului, în partea de îmbinare. Cele mai expuse, de altfel, în cazul contactului cu apa. Trecând peste aceste detalii, trebuie menţionat faptul că o dată cu Defy am avut de-a face cu unul dintre cele mai bune telefoane la capitolul recepţie şi acustică. Dar şi cu cel mai greoi mod de manevrare a bateriei, SIM-ului şi cardului microSD (terminalul vine la pachet cu un card de 2 GB, suportând până la 32 GB de me­morie).

Faţa este acope­rită de un touchscreen de 3,7 inci, cu tehnologie capacitivă, WVGA cu rezoluţie de 480x854 de pixeli şi 16 milioane de culori. Afişarea este clară, conţinutul lizibil. Sistemul de operare al lui Defy este Android, versiunea Eclair, adică 2.1. N-am găsit veşti despre un eventual upgrade la Froyo, aşa cum li s-a întâmplat celor de la HTC (Le­gend, Desire, Wildfire). Terminalul beneficiază de un procesor de 800 Mhz TI OMAP 3610 care face faţă cu brio încercărilor, timpul de răspuns la comenzi fiind redus, de 2 GB de memorie internă (excelent, comparativ cu concurenţa), de un slot pentru card microSD, de o cameră foto de 5MP cu autofocus şi cu bliţ. Browser-ul Web lucrează cu Adobe Flash Lite 3.

Telefonul beneficiază de DLNA, ceea ce îi permite utilizatorului vizualizarea, stocarea şi partajarea conţinutului multimedia cu alte aparate compatibile din locuinţă, precum televizoare HD, console de jocuri şi calculatoare.
Încă un element de noutate în cazul Defy este Media Player-ul conectat la Internet, ceea ce permite ca numele piesei, informaţii despre album, versuri şi alte informaţii să fie disponibile în timp real, în timp ce este redată melodia.

Utilizatorul îşi poate personaliza cele şapte ecrane de întâmpinare cu diverse widget-uri şi dispune şi de GPS, cu A-GPS. Ca şi Galaxy S, de la Samsung, Defy be­neficiază de Swype, tehnologie datorită căreia este suficient să plimbi degetul peste literele tastaturii virtuale pentru introducerea textului. Sigur, după ceva exerciţii, pentru a căpăta dexteritate. Noul Motorola permite conectarea la Internet prin cele mai noi tehnologii: 3G (HSDPA la 7,2 Mbps şi HSUPA la 2 Mbps, mai slab, totuşi, decât alte con­curente) şi Wi-Fi 802.11b/g/n sau GPRS şi EDGE. Defy vine cu numeroase aplicaţii preinstalate, printre care renumitele reţele sociale Facebook, Twitter şi MySpace, dar şi reade­­r-ul Kindle, de la Amazon. Foarte utile sunt şi Battery Manager sau Voice Dial-ul, precum şi Data Manager şi SIM card Manager-ul.

Caracteristici
Ecran: 3,7 inci, capacitiv, 16 mi­lioane de culori, 480x854 pixeli rezoluţie
Sistem de operare: Android 2.1 Eclair
Procesor:  TI OMAP 3610 de 800 Mhz
Camera foto: 5MP, autofocus, bliţ led
Acumulator: 1540 mAh
Dimensiuni: 59x107x13,4 mm
Greutate: 118 grame

×
Subiecte în articol: tehnică