x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Program antipiraterie cu spyware inclus

Program antipiraterie cu spyware inclus

de Cristian Ionita    |    25 Noi 2005   •   00:00
Program antipiraterie cu spyware inclus

Doua procese au fost deschise impotriva casei de discuri Sony BMG din cauza programelor de protectie antipiraterie instalate pe CD-urile cu muzica.

Sony BMG a fost dat in judecata din cauza programelor de protectie pe care le foloseste pentru protejarea la copiere a CD-urilor muzicale. Software-ul cu pricina ar crea brese de securitate in computerele pe care se instaleaza, permitand accesul hackerilor si programelor malitioase (precum virusii).

TEXAS. Procurorul general al statului Texas, Greg Abbott, a deschis un proces impotriva casei de discuri pentru violarea legii antispyware. El sustine ca programul antipiraterie XCP aflat pe CD-urile protejate instaleaza fisiere ascunse in computer atunci cand CD-ul cu muzica este introdus in unitatea optica a PC-ului.

Procurorul a cerut retragerea CD-urilor protejate si plata unei amenzi de 100.000 de dolari pntru fiecare incalcare a legii anti-spyware. "Consumatorii care au cumparat un CD Sony au crezut ca dau banii pe muzica. De fapt au primit programe spyware care le pot afecta computerul si expun utilizatorul furtului de identitate", a declarat Abbott, citat de AFP.

CALIFORNIA. Un alt proces a fost deschis in California de Electronic Frontier Foundation (EFF), o organizatie nonguvernamentala care militeaza pentru drepturile utilizatorilor. EFF cere companiei sa "repare daunele" cauzate de doua programe antipiraterie: XCP (produs de First4Internet) si MediaMax (produs de SunnComm). Potrivit estimarilor EFF, cele doua programe au fost incluse pe mai mult de 24 de milioane de CD-uri muzicale. Faptul ca Sony a retras in jur de cinci milioane de CD-uri ar fi insuficient, spun activistii EFF. Saptamana trecuta Sony BMG a anuntat ca nu va mai folosi programele antipiraterie produse de alte companii. In plus, le ofera consumatorilor posibilitatea de a schimba CD-urile in cauza cu altele care nu contin programe de protectie.

×
Subiecte în articol: IT