x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Program informatic împotriva cenzurii pe Internet

Program informatic împotriva cenzurii pe Internet

de Cristian Ionescu    |    17 Aug 2009   •   00:00

Broadcasting Board of Governors (BBG), agenţia americană care administrează programele informative finanţate de autorităţi, precum Voice of America, a anunţat că va elabora un sistem tehnic care să combată programele de cenzură a Internetului aplicate în ţări precum China şi Iran.



Potrivit AFP, reprezentanţii BBG au declarat că sunt pe cale să finalizeze un sistem tehnic de "distribuţie prin poştă electronica" (FOE - Feed over e-mail), capabil să transforme servicii poştale populare precum Gmail, Yahoo! mail sau Hotmail în canale de transmitere a informaţiilor.

"Este un sistem puternic, dar încă nu este gata să intre în teste, în versiune beta. Nu am ajuns încă la acel stadiu, dar exact la asta lucrăm. Echipa mea încearcă să creeze instrumentele necesare pentru a învinge cenzura. China este modelul sau etalonul cenzurii pe internet", a declarat Ken Berman, reprezentant al BBG.

Sistemul FOE utilizează la rândul său alte sisteme de criptare a serviciilor de mesagerie gratuite pentru a crea reţele de transmisie a informaţiilor care se găsesc online, a mai explicat Berman.

BBG administrează programe informative finanţate de autorităţile americane, precum Radio Free Europe, Radio Free Asia, Voice of America şi Middle East Broadcasting Network.

×