x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Proiect - NetCity a căzut la vot

Proiect - NetCity a căzut la vot

29 Feb 2008   •   00:00

Consilierii municipali nu au aprobat contractul de concesiune de lucrări publice pentru reţeaua metropolitană de fibră optică a Bucureştiului.





Consilierii municipali nu au aprobat contractul de concesiune de lucrări publice pentru reţeaua metropolitană de fibră optică a Bucureştiului. Proiectul NetCity, în valoare de 202 milioane de euro, a fost câştigat, în urma unei licitaţii la care a participat un singur ofertant, de către UTI Systems care va suporta integral investiţiile. Pentru a trece contractul în şedinţa CGMB de vineri erau necesare 29 de voturi "pentru". Votul înregistrat vineri a fost de 28 "pentru" şi 35 "împotrivă".

În doi ani de la acordarea contractului, câştigătorul licitaţiei ar trebui să monteze reţele de telecomunicaţii subterane pe 1.350 de străzi, urmând ca până în anul 2012 să finalizeze proiectul pe toate cele peste cinci mii de artere ale Capitalei. Sistemul presupune coborârea reţelelor în subteran, montarea de cabluri suplimentare destinate închirierii de către operatorii care vor să furnizeze servicii de telecomunicaţii într-o anumită zonă şi instalarea unor dispozitive de control a traficului rutier, de alarmare a populaţiei şi de conexiune unitară între Primăria Capitalei, cele de sector şi unităţile subordonate.

×
Subiecte în articol: IT