x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Proiect - PC-uri prin Economia Bazata pe Cunoastere

Proiect - PC-uri prin Economia Bazata pe Cunoastere

de Alina Munteanu    |    17 Feb 2007   •   00:00

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a dat startul unei noi etape a proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, finantat de minister si de Banca Mondiala.

In 251 de comunitati proaspat admise in proiect vor fi create Puncte de Acces Public la Informatie (PAPI) dotate cu sase calculatoare, scanner, camera web, imprimanta, camera foto digitala si un server. Acesta va fi conectat la scoala, primarie si biblioteca locala. Comunitatile vor beneficia de calculatoare Pentium 4 pe care va rula sistemul de operare Windows XP.

Ministrul a precizat ca partea tehnica si implementarea tehnologiei se vor finaliza pana la sfarsitul anului, iar MCTI asigura finantarea comunitatii (plata abonamentelor internet, asistenta tehnica, instruirea managerului si a administratorului retelei) pana in 2010, cand administrarea centrelor va intra in sarcinile primariilor. Economia Bazata pe Cunoastere este primul proiect de acest gen finantat de Banca Mondiala, dupa spusele sefului Biroului Bancii Mondiale in Romania, Blenoit Blarel. Potrivit acestuia, proiectul actioneaza in patru puncte-cheie, anume accelereaza participarea comunitatii la economie prin accesul la serviciile electronice inovatoare, creste interesul copiilor pentru scoala prin noile tehnici de invatare si ajuta la dezvoltarea institutiilor mici si mijlocii ce vor implementa solutii electronice de afaceri.

×
Subiecte în articol: IT