x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Proiectul Pentagonului, furat parţial de spioni informatici

Proiectul Pentagonului, furat parţial de spioni informatici

de Cristian Ionescu    |    22 Apr 2009   •   00:00

Proiectul "Joint Strike Fighter" al Pentagonului, în valoare de 300 de miliarde de dolari, a fost vizat de un atac cibernetic în scop de spionaj, potrivit unor oficiali americani, citaţi de Wall Street Journal.



Incidente similare au vizat în ultimele luni sistemul Forţelor Aeriene americane. În cazul proiectului Joint Strike Fighter, cel mai scump program al Pentagonului, spionii au reuşit să copieze date referitoare la sistemele electronice. În ultimele săptămâni, un atac similar a vizat şi sistemul computerizat care gestionează reţeaua electrică din Statele Unite.

Atacurile cibernetice par să fie escaladat în ultimele şase luni. "Nu am mai avut de-a face cu aşa ceva până acum", a declarat un fost oficial american, subliniind că sunt afectate agenţii militare şi civile. Foşti oficiali americani susţin că atacurile par să provină din China, deşi originea reală este greu de aflat cu certitudine, în condiţiile în care pe Internet identităţile sunt uşor de schimbat.

Un raport al Pentagonului de luna trecută arăta că armata chineză a înregistrat "progrese constante" în dezvoltarea tehnologiilor de spionaj informatic.

×
Subiecte în articol: IT