x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Protejează-ţi contul de Facebook - 10 sfaturi esenţiale

Protejează-ţi contul de Facebook - 10 sfaturi esenţiale

14 Mai 2012   •   06:50
Protejează-ţi contul de Facebook - 10 sfaturi esenţiale

Daca nu vrei sa ai probleme cu contul de Facebook, sa-ti sparga cineva parola sau chiar sa iti stearga pagina, este bine sa fii prevazator. Va oferim cateva sfaturi pe care expertii le dau pentru ca pagina ta de Facebook sa fie in siguranta.

1. Cunoaste-ti prietenii 'sociali' – nu accepta pe oricine in lista ta de prieteni.

2. Foloseste parole diferite pentru diversele conturi online pe care le gestionezi. Daca folosesti o parola universala si aceasta este furata, ai putea pierde accesul la toate conturile in acelasi timp.

3. Nu da click pe link-uri care par suspecte, chiar daca vin din partea prietenilor tai de pe Facebook – foarte multe conturi de Facebook sunt compromise prin simplul fapt ca utilizatorii dau click pe link-uri infectate, ajungand apoi sa raspandeasca, la randul lor, malware.

4. Nu da click pe aplicatii care iti promit sa-ti dezvaluie cine si cati prieteni ti-au vizionat profilul. Niciodata, Facebook nu va pune la dispozitie astfel de informatii, iar toate aplicatiile care promit asta nu reprezinta decat spam sau malware.

5. Verifica de doua ori inainte de a permite accesul unei aplicatii la datele tale personale. Citeste cu atentie CE informatii vrea aplicatia sa acceseze, CAND si CUM le va folosi. Daca ai dubii cu privinta la legitimitatea ei, NU ii acorda accesul deoarece s-ar putea sa te transformi in spammer si sa invadezi cu mesaje nesolicitate wall-urile tuturor prietenilor tai.

6. Nu publica pe Facebook informatii care ar putea ajuta o persoana sa-ti reseteze parola de la contul de e-mail pe care il folosesti pentru a te autentifica – majoritatea serviciilor de mail iti cer raspunsul la o intrebare secreta, pentru a-ti permite resetarea parolei. Cateva exemple sunt – care este actorul tau preferat, ce echipa de fotbal sustii sau care este numele animalului tau de companie

7. Fii precaut atunci cand introduci parolele. Doar pentru ca o pagina de pe Internet seamana cu Facebook-ul sau cu un alt site pe care il folosesti, nu inseamna ca acest lucru este si adevarat. Verifica bara de adrese din browser si invata sa faci diferenta intre un URL bun si unul periculos. Daca te indoiesti de legitimitatea unui link, tasteaza URL-ul paginii web (de exemplu, https://www.facebook.com) in bara de adrese.

8. Trateaza cu precautie orice mesaj care contine o solicitare urgenta sau care iti cere sa actualizezi unele informatii sau sa furnizezi altele noi. De asemenea, mesajele care contin greseli orografice trebuie sa iti atraga atentia, mai ales daca vin de la persoane care, in general, scriu corect.

9. Foloseste intotdeauna un browser modern de Internet, cu toate actualizarile la zi si nu uita sa faci update la diferite programe, precum Adobe Reader, Flash Player, Java etc.

10. Ai grija ca sistemul tau de operare sa fie cu actualizarile la zi, fie ca este Windows, Mac sau Linux. De asemenea, nu uita sa folosesti o suita de securitate completa, care iti asigura protectie avansata impotriva tuturor categoriilor de atacuri online.

Sursa: gadgetreport.ro

×