x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Proteste la Ministerul Comunicaţiilor

Proteste la Ministerul Comunicaţiilor

01 Feb 2010   •   00:00

Reorganizarea Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, prin formarea a două noi entităţi separate, a dus la un protest în faţa Ministerului Comunicaţiilor.



Circa 20 de persoane au protestat azi, conform unor reprezentanţi ai MCSI, nemulţumite de condiţiile impuse prin reorganizarea ASSI în Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională şI Centrul Naţional "România Digitală".

“Cei care se opun sunt foşti angajaţi cu salarii foarte mari şi nejustificate”, a declarat Ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

"Tot aceşti angajaţi sunt aceia care au considerat că ASSI este un fel de SRL şi, în loc să eficientizeze sistemele de e-guvernare, adică să-şi facă treaba, au preferat ca ASSI să depună în bănci fonduri, bugetul Agenţiei, pentru a ridica o dobândă necesară plăţii salariilor foarte mari. Au încercat chiar un şantaj prin blocarea tuturor sistemelor, însă cu eforturi susţinute am reuşit să evităm potenţiale pierderi masive", a afirmat Sandu, citat de Mediafax.

Ministrul Comunicaţiilor a adăugat că nu vrea să încalce legea şi nici nu are libertatea de a decide plata de salarii compensatorii pentru personalul ASSI care refuză angajarea pe cele două centre.

×
Subiecte în articol: redactie