x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Punctul 3G

Punctul 3G

de Cristian Ionita    |    01 Mar 2007   •   00:00
Punctul 3G
Eveniment > 3GSM
Reunita la 3GSM, industria telecomunicatiilor cauta solutii pentru a convinge utilizatorii sa consume divertisment pe telefonul mobil

Publicitatea si industria sexului vor sa-si faca loc pe telefonul mobil. Tehnologia 3G nu a prea reusit sa convinga utilizatorii celularelor sa plateasca facturi mai mari. Cauzele sunt multiple: continutul e cam sarac, iar preturile ridicate, data fiind calitatea video redusa permisa de ecranul telefonului mobil si viteza de transmisie a datelor. Cel putin asa sustine un studiu comandat de Tellabs la sfarsitul anului trecut. 45% dintre utilizatorii europeni ai serviciilor video pe telefonul mobil s-au plans de pretul ridicat, iar 24% au renuntat sa se mai uite la tv pe mobil ori sa descarce videoclipuri din cauza calitatii reduse a imaginilor si problemelor de conectare.

TRANSMISII

Pe partea tehnica, salvarea pare sa vina din partea transmisiilor HSDPA (la o viteza de doua ori mai mare decat prin 3G). Cand vine vorba de continut, problema incepe sa se complice. Salvarea pare sa vina tocmai din partea industriei publicitatii. Principiul este acelasi ca in televiziunea clasica - e gratis, dar trebuie sa suporti pauzele publicitare. Daca nu vrei reclame, iti faci abonament la un canal precum HBO. Prin acest sistem, pretul serviciilor ar trebui sa scada dramatic.

Incercand sa profite de pe urma omniprezentei celularului si interactivitatii oferite de conexiunea mobila la internet, industria sexului intinde o mana de ajutor operatorilor de telefonie mobila. La editia de anul acesta a Congresului 3GSM, furnizorii de continut pentru adulti au ocupat o suprafata generoasa in hala 7, intrecandu-se in oferte care mai de care mai "apetisante" pentru operatori.

Ramane de vazut ce companii de telefonie mobila vor fi dispuse sa-si asocieze imaginea construita cu zeci de milioane de euro cu furnizorii de continut hardcore. Mai ales ca Uniunea Europeana a ridicat deja problema protectiei minorilor de continutul cu tenta sexuala pe celular.

OFERTE

Hotzips, divizia multimedia a IFG (International Film Group), ofera operatorilor servicii complete: televiziune pentru adulti live pe telefonul mobil, SMS/MMS, integrare de continut video pe portalurile operatorilor, sisteme de facturare a clientilor si jocuri erotice.

Se lauda chiar ca au incheiat deja contracte cu cativa operatori majori, fara sa-i nominalizeze insa.

Cehii de la MP Media ofera servicii de videochat pe orice telefon mobil cu Java, compatibile cu orice sistem de billing. Italienii de la Princess Production scot pe taraba o versiune no-nude, cu fete pe terenul de fotbal (pentru microbistii inraiti, dar ceva mai puritani probabil). Evident, exista si versiunea hardcore, tot cu fotbal.

45% dintre utilizatorii europeni ai serviciilor video pe telefonul mobil s-au plans de pretul ridicat

Private Media Group si Lechill Mobile au lansat la stand un reality show pe telefonul mobil ce are drept personaj principal o starleta porno cunoscuta in Spania, Sonia Baby. Baietii din spatele Lechill se lauda cu realizarea portalului wap al telefoanelor Ericsson in 1999, portalului operatorului italian Blu in 2000 si implicarea in realizarea portalului Vodafone live! in 2005. Evident, toate acestea inainte de a intra in afaceri cu furnizorii de continut pentru adulti.

Spaniolii de la Kitmaker ofera jocuri pe telefonul mobil dedicate imbunatatirii a diverse aptitudini: Brain Trainer, English Trainer, Body Trainer, Party & Co si MobiLover. Ultimul le ofera amatorilor posibilitate sa aiba o aventura "extraconjugala" cu un personaj care traieste in telefonul mobil. Un fel de versiune sexy a lui Tamagotchi.

Cam acelasi lucru ofera si WireNode Technology, prin intermediul serviciului Fanerotica.
Ideea jocului este sa seduci fete frumoase, care intr-un final glorios vor renunta la haine. Producatorul de jocuri erotice se mandreste cu faptul ca serviciile sale sunt folosite de Vodafone, T-Mobile si Telefonica in Cehia.
×
Subiecte în articol: mobil