x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Razboi in debaraua virtuala

Razboi in debaraua virtuala

de Alina Munteanu    |    26 Oct 2006   •   00:00

Sunt mai multe moduri in care poţi sa faci bani, multe lucruri sunt de vanzare si multe se cumpara. Un tanar a ales sa vanda un site de care nu mai avea timp sa se ocupe. De aici incepe povestea de succes pentru indebara.ro.

Debaralisti cu varste intre 20 si 45 de ani, jumatate barbati si femei, plictisiti de site-uri pe care le-au navigat si de un loc de munca in care nu trebuie sa faca nimic sau in asteptarea sesiunii, cei mai muti dintre ei de la oras, cu studii peste medie pierd nopti stand la panda, furand dopuri sau lptandu-se cu un arsenal variat de arme ca galuste, sticle, lopatele si plastilina. Atacul din debara a ajuns deja la a sasea etajera, Din Rai in Iad si Inapoi, numita asa datorita fluctuatiilor in relatiile fizice dintre oameni, a declarat Sorin Tarmure, unul dintre administratorii jocului. Vorbim de un joc pe sticle, dopuri si PA-uri, ochelari de scafandru si borcane cu dulceata. Pe langa armele noi pe care le pot cumpara daca au 20.000 de sticle, jucatorii beneficiaza de doua strategii, "imbarligatura draceasca", cand pentru o jumatate de ora nu contorizeaza nimeni numarul de dopuri ale celui care o foloseste, si "prastia divina" cu ajutorul careia poti ataca o jumatate de ora fara a pierde vreun PA.

www.indebara.ro a fost primul joc online multiplayer masiv din Romania si a aparut in 2002 si a fost imbunatatit continuu. In ultimele 6 luni site-ul a fost vizitat de peste 330.000 utilizatori unici, arata Google Analytics, si au fost accesate 23,6 milioane de pagini in cadrul jocului.

Regulamentul de participare este foarte strict si incalcarea lui poate aduce interdictii temporare sau definitive. Amorina a fost pe locul intai, dar pentru ca a folosit o singura data cuvinte obscene a primit un ban definitiv.

Fiecare jucator are o pagina personala cu blog, fotografii, exista si o sesiune de poezie, "Oda pentru Zarel", gandacul de bucatarie care da iama prin debara.

Este putin ciudat pentru cetateanul solitar al secolului al XXI-lea, dar oamenii din aceasta comunitate comunica si in viata reala, sunt inamici numai pe campul de lupta.
×
Subiecte în articol: IT