x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Razboiul protejarii softurilor

Razboiul protejarii softurilor

25 Mai 2004   •   00:00

Directorii mai multor mari companii americane au initiat o campanie de lobby impotriva producatorilor de software, pe care ii acuza ca vand produse vulnerabile la atacurile hackerilor.

VALI BLANARU

Acuzatiile lansate de Business Roundtable, o organizatie care reuneste directorii a 150 de mari companii americane, reflecta exasperarea companiilor care sunt obligate sa cheltuieasca sume fabuloase pentru a-si mentine siguranta retelelor de calculatoare.

PAGUBE. In ciuda acestor investitii, atacurile virusilor informatici cauzeaza pierderi de peste un miliard de dolari pe an. Business Roundtable a cerut companiilor de tehnologie a informatiei sa imbunatateasca programele de software, sa produca aplicatii mai usor de folosit si sa asigure service pentru produsele lor si dupa ce lanseaza versiunile imbunatatite ale softurilor. In plus, directorii companiilor IT ar trebui sa se implice in a face retelele mai sigure. „Pana acum, furnizorii de IT au reusit sa respinga criticile adresate lor si sa le canalizeze catre utilizatorii finali", spune Marian Hopkins, directorul unui grup de testare a securitatii IT. „Industria informatica ar trebui stimulata sa creeze produse usor de folosit. Nu este normal sa ai nevoie de o diploma in domeniul IT pentru a putea folosi un calculator personal", a adaugat Hopkins.

Securitate pe raspunderea tuturor

Reactia producatorilor de IT nu a intarziat sa apara. Ei sustin ca inregistreaza la randul lor cheltuieli uriase pentru a face softuri de incredere si protejate de atacurile hakerilor. „Securitatea pe Internet este responsabilitatea tuturor, inclusiv a comerciantilor, utilizatorilor, intreprinderilor sau a agentiilor guvernamentale", sustine Greg Garcia reprezentantul Asociatiei Americane a Tehnologiei Informatiei.
×
Subiecte în articol: IT