x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Reding vrea noi reguli pentru descărcarea de conţinut de pe Internet

Reding vrea noi reguli pentru descărcarea de conţinut de pe Internet

de Cristian Ionescu    |    09 Iul 2009   •   00:00

Uniunea Europeană are nevoie de noi reguli privind descărcarea de conţinut de pe Internet, astfel încât utilizatorii să poată accesa muzică şi filme fără să recurgă la piraterie, a declarat, comisarul UE pentru comunicaţii, Viviane Reding.



La prezentarea obiectivelor Comisiei Europene petru următorii cinci ani, Reding a spus că ar trebui adoptate reglementări noi care să coreleze interesele proprietarilor de drepturi intelectuale cu cele ale utilizatorilor de Internet. "Prioritatea mea va fi să creez un cadru legislativ favorabil consumatorilor, pentru accesarea conţinutului digital pe piaţa unică europeană, asigurând în acelaşi timp şi remunerarea creatorilor".

Ea a explicat că legislaţia actuală este prost concepută întrucât pare să oblige oamenii, în special tinerii, să devină piraţi pe Internet, sau să descarce ilegal conţinut digital. "Pirateria pe Internet pare să devină tot mai atrăgătoare, în special pentru cei născuţi în era digitală", a spus Reding, citând un sondaj care a arătat că 60% dintre persoanele cu vârste de 16-24 de ani au descărcat în ultimele luni, fără plată, conţinut audiovizual.

×
Subiecte în articol: IT