x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget România a câştigat primul loc la categoria software design

România a câştigat primul loc la categoria software design

de Cristian Ionescu    |    09 Iul 2009   •   00:00

Trei studenţi de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au câştigat premiul I la categoria software design a competiţiei internaţionale Imagine Cup 2009 organizată de Microsoft, la care au participat circa 300.000 de concurenţi din peste 100 de ţări şi regiuni.



Echipa SYTECH, formată din studenţii Adrian Buzgar, Călin Juravle, Andreas Resios, coordonaţi de Dr. Sabin Buraga, au luat locul întâi la categoria de software design, cu proiectul UpCity, o platformă de colaborare între cetăţeni şi autorităţi prin intermediul căreia sunt identificate şi rezolvate problemele cu care se confruntă comunitatea. Locul II l-a ocupat Rusia şi locul III Brazilia.

Studenţii au oferit soluţii pentru a rezolva cu ajutorul tehnologiei inovatoare Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului stabilite de Organizaţia Naţiunilor Unite. La etapa finală, care s-a organizat în Cairo, Egipt, au participat în total 149 de echipe formate din 444 de studenţi, reprezentând 70 de ţări şi regiuni.

Finaliştii de la competiţiile de proiectare aplicaţii software, dezvoltare de aplicaţii incorporate şi dezvoltare de jocuri au folosit tehnologii Microsoft pentru proiectele bazate pe tema din acest an: "Imaginează-ţi o lume în care tehnologia ne ajută să rezolvăm cele mai grele probleme cu care ne confruntăm astăzi".

Şi la competiţia IT, primul loc l-a obţinut românul Cosmin Ilie. În 2010 competiţia finală se va ţine în Polonia.

Imagine Cup 2009 are nouă categorii: proiectare aplicaţii software, dezvoltare de aplicaţii incorporate, dezvoltare de jocuri, competiţie IT, robotică şi algoritmi, mashUp, fotografie, scurtmetraje şi design.

×
Subiecte în articol: IT