x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget România, pe hărţile de mobil de la Google

România, pe hărţile de mobil de la Google

de Alexandru Radescu    |    27 Iun 2011   •   16:01
România, pe hărţile de mobil de la Google

In duelul nemilos GPS traditional vs telefon mobil cu platforma de navigatie, a doua tabara obtine un puternic sprijin din partea gigantului Google odata cu disponibilitatea si pentru tara noastra a serviciului de navigare adaptat segmentului smartphone.

Conform studiilor de piata, vanzarile de celulare cu platforma GPS au crescut cu 97% in 2010 iar segmentul smartphone a trecut de 25% chiar in comercializarea operatorilor locali (in acest an).

In acest context, serviciul "Navigare cu Harti", de la Google este lansat si in Romania, aplicatia gratuita functionand pe telefoanele mobile cu GPS si cu sistem de operare Android 1.6 sau versiune recenta. Navigarea foloseste conexiunea de internet a telefonului mobil pentru a furniza cele mai recente harti sau informatii despre diferite obiective, cum ar fi companii, restaurante sau cafenele. Utilizatorii nu trebuie sa achizitioneze sau sa actualizeze hartile, deoarece au acces la cea mai recenta versiune a hartilor Google. Totodata, au posibilitatea sa vizualizeze in diferite modalitati ruta, atat de la nivel stradal (incvlusiv Street View), cat si din aer. Pentru cei care folosesc conexiunea de date, pentru harti prin GPS, tarifele de roaming raman insa o problema importanta.

Pe aceasta piata dura, producatorii traditionali de GPS-uri ataseaza din ce in ce mai multe servicii suplimentare (actualizari gratuite de harta, informatii de ultima ora din trafic), harti 3D, acces la internet (prin conectare bluetooth la un terminal cu EDGE/3G). Si nu in ultimul rand, preturi mult mai mici la GPS-uri, pentru oferta din acest an.

×