x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romtelecom, amendat cu 20.000 de lei

Romtelecom, amendat cu 20.000 de lei

30 Oct 2011   •   12:15

Operatorul Romtelecom a fost amendat cu 20.000 de lei de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj, pentru "comportament incorect" in relatia cu clientii, dupa ce a solicitat plata unor servicii care erau initial gratuite.

"Am aplicat, joi, o amenda de 20.000 de lei companiei Romtelecom pentru comportament incorect fata de clienti, dupa ce a cerut plata unor servicii care erau, initial, gratuite. Am primit zeci de sesizari de la cetateni referitoare la faptul ca au primit facturi mai mari fata de lunile precedente, in care au constatat ca era inclusa plata pentru serviciul IPTV, de televiziune prin internet, desi acesta le fusese oferit gratuit pentru o perioada de doi ani. Cei de la Romtelecom nu au putut face dovada ca au anuntat clientii de schimbarea contractului", a declarat, vineri, seful CJPC Cluj, Mircea Radu, citat de corespondentul Mediafax.

Potrivit acestuia, din sesizari reiese faptul ca Romtelecom a introdus taxarea pentru serviciul IPTV fara sa anunte clientii, care au constatat dupa primul an de contract gratuit ca, de fapt, li se percepe o taxa.

"Cei de la companie sustin ca au externalizat serviciul care se ocupa de trimiterea notificarilor catre clienti si ca toti clientii au primit instiintari ca li se va percepe taxa pentru serviciul IPTV, dar nu au putut face dovada faptului ca, intr-adevar, oamenii au fost anuntati", a precizat seful CJPC Cluj.

×