x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung, în ancheta Comisiei Europene pentru practici antitrust

Samsung, în ancheta Comisiei Europene pentru practici antitrust

31 Ian 2012   •   15:07

Comisia Europeana investigheaza Samsung pentru practicile de licentiere a patentelor catre alti producatori de telefoane mobile, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

CE va analiza daca Samsung a incalcat un angajament din 1998 de a acorda altor producatori licente standard pentru telefoane, in temeni rezonabili, nediscriminatorii.

Investigatia a fost lansata dupa ce Samsung a reclamat in justitia europeana ca unii producatori concurenti i-au incalcat patentele, se arata intr-un comunicat al Executivului UE.

Autoritatile europene de reglementare au intensificat supravegherea practicilor companiilor in privinta drepturilor de proprietate intelectuala, iar comisarul antitrust Joaquin Almunia a declarat luna trecuta ca vrea sa se asigure ca patentele nu sunt folosite pentru a bloca extinderea producatorilor concurenti.

Intre companiile investigate se afla si Honeywell International si DuPont, din industria chimica, in timp ce in cazul sectorului bancar are loc o evaluare a standardelor folosite.

CE va investiga daca Samsung a incalcat legea privind monopolurile sau un angajament catre Institutul European pentru Standarde in Telecomunicatii, folosindu-se de drepturile asupra patentelor pentru a distorsiona concurenta.

CE a anuntat in noiembrie anul trecut ca a solicitat informatii din partea Samsung si Apple, referitoare la folosirea patentelor.

×