x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SancŢiune - Primul "blogger" dat afară din şcoală

SancŢiune - Primul "blogger" dat afară din şcoală

de Cristian Ionita    |    Mihai Manole    |    20 Apr 2007   •   00:00

Ariel Costantinof, elev în clasa a IX-a, a fost exmatriculat din liceul privat bucureştean Lauder-Reut din cauza unor texte scrise pe blogul personal, la adresa http://we3d.net. ştirea a stârnit un val de simpatie, mii de internauţi români declarându-şi sprijinul pentru elev.

La 18 aprilie, Tova Ben Nun, preşedintele organizaţiei Lauder-Reut, a intrat în sala de curs, l-a anunţat că este exmatriculat şi l-a invitat să părăsească şcoala. Ariel a fost informat verbal despre măsurile luate împotriva sa, fără a primi nici o hârtie oficială din partea instituţiei de învăţământ.

Textul incriminator. Pe blogul lui Ariel apărea ieri următorul text: "În urma discuţiilor de ieri (17 aprilie 2007), că ne vedem în consiliul profesoral, azi (18 aprilie 2007) am fost exmatriculat (cică din cauza postului de ieri). Faza cea mai tare a fost că după ce mi s-a spus că-s exmatriculat şi că mi se scade nota la purtare la 4 am fost trimis acasă... iar, la poartă, nea Vasile (portarul) nu mă lasă să plec...". Iată ce ne-a declarat ieri Tova Ben Nun, preşedintele organizaţiei Lauder-Reut: "Ariel este un elev foarte bun, dar trebuie să înţeleagă că nu are voie să-şi jignească profesorii". Ariel este, deocamdată exmatriculat, dar încă această măsură nu este definitivă.

Ieri ar fi trebuit să se întrunească un consiliu profesoral pentru a se discuta cazul lui Ariel, dar acesta a fost amânat pentru săptămâna viitoare. Preşedintele organizaţiei spune că l-a exmatriculat pe Ariel din cauza faptului că a postat pe blog jigniri la adresa profesorilor şi fotografii ale profesorilor realizate în timpul orelor de curs. Pentru a fi reprimit la şcoală, Ariel va trebui să şteargă de pe blog toate posturile referitoare la profesori, spune Tova Ben Nun.

Elevul se pare că a deranjat prin comentarii de genul "Dormitul în penitenciar? Strict interzis!", pe marginea unui clip video care arăta cum un elev este trezit din somn în timpul orei de către profesoara sa. Un alt material deranjant, "Să facem economie...", în care autorul ridiculizează felul în care li se serveşte în zilele de vineri (zi specială pentru evrei) "suc din ăla de se amestecă cu apa,..., ieftin, de la colţul străzii".

×
Subiecte în articol: IT ariel