x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SCANDALUL MITEI/Amendă de 800 milioane $ pentru Siemens

SCANDALUL MITEI/Amendă de 800 milioane $ pentru Siemens

15 Dec 2008   •   00:00

Grupul german Siemens a fost de acord să plătească autorităţilor americane o amendă record de 800 de milioane de dolari pentru a pune capăt unei investigaţii de dare de mită, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.



Totodată, grupul este pe punctul de a ajunge la un compromis cu procurorii germani într-o altă anchetă, referitoare la mituirea unor oficiali din diferite guverne pentru câştigarea unor contracte de infrastructură, au afirmat sursele citate. Acordul cu autorităţile americane prevede, printre altele, că Siemens va recunoaşte că nu a putut menţine un control intern eficient astfel încât să prevină plăţi ilegale, dar i se va permite participarea, în continuare, la licitaţii pentru proiecte de infrastructură în SUA. Grupul nu va trebui să recunoască, însă, că a fost implicat în infracţiuni de dare de mită.
Siemens este anchetat în cel puţin zece alte state pentru presupuse infracţiuni de corupţie. Numai un singur membru al consiliului de conducere a rămas în funcţie din 2006, anul în care a izbucnit scandalul de corupţie. Compania a anunţat că a identificat fonduri de 1,3 miliarde de euro folosite în tranzacţii suspecte în perioada 2000 - 2006. Potrivit autorităţilor americane, Siemens a plătit mită pentru furnizarea de sisteme de transport în Venezuela, de echipament medical în China, Vietnam şi Rusia, echipament petrolier şi de producere a energiei electrice în Irak, Israel şi Mexic, aparate de telecomunicaţii în Nigeria şi Bangladesh şi carduri de identificare electronică în Argentina.

×
Subiecte în articol: IT