x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Se lucrează la cel mai puternic computer din lume! Sistemul va încerca să descifreze misterele Universului

Se lucrează la cel mai puternic computer din lume! Sistemul va încerca să descifreze misterele Universului

03 Apr 2012   •   12:23
Se lucrează la cel mai puternic computer din lume! Sistemul va încerca să descifreze misterele Universului

In anii `80, PC-urile IBM cu sistemul de operare Microsoft DOS erau prezente in multe din casele oamenilor de pe intreg globul. De-a lungul anilor, compania a trecut prin vremuri grele, dar sunt departe de a abandona lupta. Mai ales ca, ultimele informatii vorbesc despre faptul ca IBM lucreaza la cel mai puternic computer construit vreodata.

Principalul sau scop nu este de a obtine pacea mondiala, ci de a descoperi originea Universului. Totul pe Pamant are un inceput si un sfarsit, scrie Ubergizmo.com, prin urmare are logica sa incercam sa aflam cum a inceput Universul.

Supercomputerul va putea sa proceseze mai mult de un 'exabyte' de date in fiecare zi, ceea ce inseamna mai mult decat intregul Internet, sau suficient pentru a umple 15 milioane de iPod-uri de 64 GB in fiecare zi.

Sistemul va fi conectat la un telescop radio urias construit special pentru a afla informatii despre inceputurile universului, care, sustin unii, ar fi avut loc in urma cu 13 milioane de ani.

×