x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Securitate - IMM-urile, vulnerabile la atacuri informatice

Securitate - IMM-urile, vulnerabile la atacuri informatice

de Cristian Ionita    |    28 Iul 2005   •   00:00
Securitate - IMM-urile, vulnerabile la atacuri informatice

Mare parte a companiilor mici si mijlocii nu dispune de suficiente resurse pentru a implementa cele mai bune practici de securitate, precum verificarile periodice de securitate, managementul patch-urilor, managementul si/sau testarea sistemelor de backup si recuperare a datelor.

Mare parte a companiilor mici si mijlocii nu dispune de suficiente resurse pentru a implementa cele mai bune practici de securitate, precum verificarile periodice de securitate, managementul patch-urilor, managementul si/sau testarea sistemelor de backup si recuperare a datelor, potrivit unei analize realizate pentru Computer Associates de catre Quocirca - o companie independenta de cercetare de piata.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 240 manageri din companii americane cu mai putin de 1.000 de angajati si 200 manageri din companii cu mai putin de 300 de angajati, din patru tari europene. Aproximativ 25% din acestea nu au administratori IT cu experienta in domeniu. In cazul companiilor mici si al utilizatorilor SOHO, acest procent se ridica la 50%. IMM-urile europene au mai putini angajati in cadrul departamentului IT decat companiile americane analizate. Numai 25% din companiile analizate utilizeaza software automat de administrare a operatiunii de backup. Aproximativ 20% dintre acestea nu dispun de nici un fel de capabilitati de backup.

×
Subiecte în articol: IT