x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Seminar telecom - Pasiune pentru smartphone

Seminar telecom - Pasiune pentru smartphone

de Alexandru Radescu    |    12 Sep 2008   •   00:00

"Anul trecut, în România s-au vîndut 6,4 milioane de terminale iar in 2012, pe piaţă se vor vinde 7,7 milioane unităţi", a declarat ieri Martin Gutberlet, analist Gartner, în cadrul unui seminar telecom organizat de Orange.



"Anul trecut, în România s-au vîndut 6,4 milioane de terminale iar in 2012, pe piaţă se vor vinde 7,7 milioane unităţi", a declarat ieri Martin Gutberlet, analist Gartner, în cadrul unui seminar telecom organizat de Orange. În raportul Gartner se mai precizează că, din totalul telefoanelor vîndute, 600.000 au fost din categoria smartphone, aici intrînd şi modele precum Blackberry. În 2012, acest segment va creşte la 3,6 milioane unităţi, aproximativ jumătate din totalul pieţei, în calcule intrînd şi iPhone.

Aceste cifre nu se regăsesc şi în calculele producătorilor prezenţi pe piaţa locală, raportul Gartner părînd mult prea optmist. Astfel, estimarea celor de la LG pentru 2008 este de 5 milioane unităţi, în condiţiile în care numărul utilizatorilor este în creştere iar piaţa a fost invadată de numeroase modele, cele cu ecran tactil furînd "ochii" utilizatorilor.

×
Subiecte în articol: IT