x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Şi din spaţiu, “Angry Birds” marchează noi recorduri

Şi din spaţiu, “Angry Birds” marchează noi recorduri

de Alexandru Radescu    |    01 Mai 2012   •   18:42
Şi din spaţiu, “Angry Birds” marchează noi recorduri



Jocul video cu furioasele pasari sI porcii hotomani stabileste noi recorduri in ceea ce priveste numarul de descarcari, la nivel global. Ultima versiune, 'Angry Birds Space', a trecut de borna 50 de milioane de descarcari in 35 de zile de la lansare, a anuntat producatorul Rovio, devenind jocul mobil cu cele mai rapide vanzari. Dupe seriile de aventuri pe pamant, in mina sau la mare, plus versiunile speciale, pasarile furioase au pornit vanatoarea spatiala a porcilor verzi care le fura ouale. Iar aceasta noua versiune a fost precedata de o campanie de marketing care nu a ocolit nici reteaua Facebook, unde contul are aproximativ 20 de milioane de fani! Si asta alaturi de traditionalele, deja, reclame in mediul virtual, dupa cum a trebuit sa “suporte' utilizatorii de smartphone cu Android, acolo unde jocurile cu download gratuit sunt insotite de inserarea unor mesaje publicitare.

Cu 50 de milioane de descarcari in 35 de zile, “Angry Birds Space' depaseste toate celelalte versiuni ale jocului, indiferent de platforma, dar sI succesul jocului “Draw Something', care a atins 50 de milioane descarcari in 50 de zile.

Smartphone/tableta/PC

Totul se intampla pe ecranul tactil al telefonului mobil/al tabletei sau pe computer, avem cateva tipuri de pasari (fiecare cu abilitati extra), diverse tipuri de constructii prin care se ascund raufacatorii porci verzi. Actiunea jocului fiind mutata acum in spatiu, jucatorii trebuie sa faca fata sI aspectelor legate de gravitatie.

Orataniile sunt proiectate in vanatoarea de porci cu o prastie. Pare copilaresc, dar intr-un an de la lansare (decembrie 2009), Angry Birds ajunsese in topul celor mai populare jocuri video pentru iPhone, iar lansarea versiunii pentru platforma Android a insemnat 1 milion de descarcari in primele 24 de ore. |n momentul de fata, jocul se poate juca pe platformele Android, iOS, Windows sI Mac, fiind inca in asteptare versiuneade Windows Phone. |n functie de platforma utilizata, versiunile pe bani variaza intre 2,5 sI 6 euro.







×
Subiecte în articol: jocuri angry birds rovio