x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sillicon Valey s-a umplut

Sillicon Valey s-a umplut

22 Apr 2004   •   00:00

Fostul imobil de birouri al Navrom Galati a fost ocupat in proportie de 95% de firme din domeniul IT&C la numai cateva saptamani dupa renovare.

Cladirea a fost transformata in parc software, amenajata si dotata cu acces la Internet. Companiile care au preluat spatii nu platesc cativa ani chirie, dar achita costurile pentru apa, caldura, energie electrica, salubrizare si paza. Acestea ajung la aproape cinci euro pe metru patrat. De asemenea, chiriasii achita separat costurile de telefonie si Internet.

Explicatie

Afluenta de companii IT&C a fost explicata chiar de unul dintre chiriasi: „In acest parc platim doar utilitatile si comunicatiile, ceea ce ne reduce costurile la 1% din ce am plati in Bucuresti", a spus Alexandru Radosanu, reprezentant al companiei Siveco. Autoritatile au cheltuit deja 42 de miliarde de lei pentru modernizarea parcului. 10 miliarde au venit de la Guvern si 32 de miliarde de la autoritatile locale, insa investitia va fi amortizata in cativa ani, estimeaza primarul Galatiului, Dumitru Nicolae.

Clienti celebri

In parcul galatean s-au instalat companii precum Microsoft, Oracle, IBM, TotalSoft, Siveco si UTI Grup. Data fiind afluenta de la Galati, este posibil sa fie create locatii similare la Braila, Slobozia, Brasov, Craiova si Timisoara. In privinta Bucurestiului, ministrul Nica a anuntat ca una dintre conditiile necesare infiintarii unui parc tehnologic este cea legata de co-participarea autoritatilor locale. „In Capitala nu am gasit o asemenea disponibilitate, insa incercam un parteneriat cu Universitatea Tehnica", a adaugat Nica.

Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT