x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sistem de supraveghere prin intermediul celularului

Sistem de supraveghere prin intermediul celularului

17 Apr 2004   •   00:00

Orange a lansat saptamana aceasta serviciul Monitor. Utilizatorii acestuia isi vor putea supraveghea locuinta sau sediul firmei de la distanta cu ajutorul telefonului mobil.

Nu poate fi inclus in categoria sistemelor de supraveghere profesionale, dar are suficient de multe facilitati incat sa nu va faceti griji ca s-ar putea intampla ceva rau in lipsa dumneavoastra.

Sistemul va avertizeaza daca intra cineva in casa sau la firma in lipsa dumneavoastra sau daca, Doamne fereste!, izbucneste un incendiu. Astfel veti putea telefona la Politie sau la Pompieri inainte sa fie prea tarziu.

Pe baza de cartela SIM

Sistemul Monitor consta intr-o cartela SIM speciala, o camera de monitorizare si un abonament lunar pentru pachete SMS, MMS si voce. Camera permite captarea de imagini si e prevazuta cu senzor de miscare, senzor de temperatura si microfon. La detectarea miscarii sau cand temperatura depaseste limitele predefinite de client, camera poate trimite un mesaj scris, urmat de un mesaj multimedia cu informatii despre zona monitorizata.

Astfel, se poate supraveghea accesul in diverse spatii (casa, apartament, garaj, depozite, birouri etc.), sau se poate monitoriza temperatura in diverse locatii (depozite, magazine etc.).

Spatii „vitale"

De asemenea, poate fi monitorizat de la distanta gradul de ocupare sau utilizare pentru diverse servicii (restaurante, sali fitness, parcari, mijloace de transport in comun etc.).

Astfel, clientii fideli ai unei sali de fitness pot sa solicite imagini camerei pentru a verifica daca sala este aglomerata sau nu. Sau daca a aparut partenerul preferat de exercitii…

„Serviciile GSM isi largesc tot mai mult aplicabilitatea. Iata ca prin intermediul unei cartele SIM si al unei camere foto MMS clientii pot monitoriza un anumit spatiu important pentru ei, pot primi SMS-uri de alerta sau imagini direct pe telefonul mobil", a declarat Yves Gauthier - directorul comercial al Orange Romania.

Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT