x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sistem "Orwellian" în Marea Britanie

Sistem "Orwellian" în Marea Britanie

17 Oct 2008   •   00:00

Autorităţile din Marea Britanie intenţionează să creeze o uriaşă bază de date care să stocheze trafic de telefonie şi Internet. Este vorba de informaţii legate de localizarea şi identificarea apelanţilor, ora la care se desfăşoară comunicaţiile şi traficul pe Internet.



Autorităţile din Marea Britanie intenţionează să creeze o uriaşă bază de date care să stocheze trafic de telefonie şi Internet. Este vorba de informaţii legate de localizarea şi identificarea apelanţilor, ora la care se desfăşoară comunicaţiile şi traficul pe Internet. Nu se va intercepta conţinutul convorbirilor sau al mail-urilor. Potrivit BBC online, iniţiativa îi aparţine ministrul de Interne, Jacqui Smith. Informaţiile vor fi stocate timp de doi ani.
"Capacitatea noastră de a intercepta comunicaţiile şi de a obţine informaţii este vitală în combaterea terorismului şi a altor activităţi criminale precum abuzul asupra copiilor sau traficul de droguri", a declarat Smith. Ministrul britanic a arătat că acest proiect va necesita şi modificări legislative.
Sistemul de monitorizare a comunicaţiilor nu este nou în Europa. Există o directivă UE în acest sens: operatorii sunt obligaţi să stocheze pentru 12 luni detalii legate de convorbiri telefonice şi trafic internet. Aceste informaţii pot fi accesate, la cerere, de către poliţie si serviciile de securitate.

×
Subiecte în articol: IT