x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Smartphone-urile cu inteligență artificială se adaptează la utilizatori

Smartphone-urile cu inteligență artificială se adaptează la utilizatori

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   13:20
Smartphone-urile cu inteligență artificială se adaptează la utilizatori

Utilizatorii nu se vor mai adapta la smartphone-uri, ci invers, dispozitivele la utilizatori. În următorii trei ani, din 2024 până în 2027, vor fi lansate pe piață peste 1 miliard de smartphone-uri cu inteligență artificială generativă de tip ChatGpt.

Sunt previziunile companiei de analiză Counterpoint Research, care estimează deja distribuirea a peste 100 de milioane de unități de dispozitive GenAI, așa cum sunt denumite, în 2024, în timp ce în 2027 previziunile indică 522 de milioane, cu o rată de creștere anuală de 83%.

Analiștii definesc aceste smartphone-uri ca fiind un subset de dispozitive care utilizează inteligența artificială generativă pentru a crea conținut original, mai degrabă decât pentru a oferi pur și simplu răspunsuri preprogramate sau pentru a îndeplini sarcini predefinite. De exemplu, acestea vor putea crea conținut personalizat, imagini, vor putea face traduceri în timp real și vor avea „la bord” asistenți digitali mai inteligenți, cu recomandări și stiluri de conversație nepredefinite.

Potrivit Counterpoint, Samsung și Qualcomm vor fi inițial cele două companii de top în domeniu.

„Inteligența artificială a fost o caracteristică a smartphone-urilor în ultimii ani. Acum ne așteptăm la apariția unor smartphone-uri optimizate pentru aceasta, precum modelele GenAI”, spune Peter Richardson, cercetător la Counterpoint: „Intrăm într-o eră în care utilizatorii de smartphone-uri nu vor mai trebui să se adapteze la dispozitivele lor, cu smartphone-urile GenAI va fi invers”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: smartphone inteligenţa artificială