x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget “Smartwatch” - Toată lumea îl vrea în portofoliu

“Smartwatch” - Toată lumea îl vrea în portofoliu

de Alexandru Radescu    |    24 Mar 2013   •   19:38
“Smartwatch” - Toată lumea îl vrea în portofoliu

A fost suficient să apară, pe surse, o ştire despre următorul gadget Apple (iWatch) şi tot mai multi jucători importanţi de pe piaţă se aruncă în vâltoarea promisiunilor de laborator. În mai puţin de o săptămâna, Samsung, Google şi LG au lansat informaţii despre variantele lor de “smartwatch”, ceasul de mână cu interfaţă tactilă, cu sistem de operare, în perfectă armonie cu smartphone-urile de ultimă generaţie.

Dacă Samsung a lăsat să se scurgă inclusiv capturi foto cu meniurile acestui posibil “smartwatch" (cu nume de cod Galaxy Altius), cei de la Google au precizat că ar avea chiar un brevet pentru un ceas cu “ecran format din două părţi şi o interfaţă interactivă”.
Ultimii intraţi în joc ar fi coreenii de la LG, care, după sursele citate de The Korea Times, ar mai avea în dezvoltare chiar si o versiune proprie de Google Glass, ochelarii high-tech cu Android si camera video.

iWatch
Potrivit unei stiri publicate in februarie de Wall Street Journal, oficialii companiei Apple colaboreaza cu Foxconn pentru dezvoltarea unui ceas de mână, în structura unei sticle flexibile. iWatch ar putea folosi “Willow Glass”, o tehnologie revoluţionară anunţată de Corning încă din vara anului trecut prin care gadget-urile ar putea fi rulate în întregime. Echipat si cu iOS, ceasul high-tech ar putea comunica cu iPhone/iPad prin asistenta Siri; ar putea prelua, prin bluetooth, pe ecranul său SMS-urile, MMS-urile sau chiar mail-urile; comenzile vocale ar putea folosi şi pentru orientare, bazată şi pe hărţi/GPS.

Ceasuri-GSM, ceasuri-bluetooth
În orice caz, colaborarea ceas-celular are deja o istorie în urmă. În 2009, LG lansa un ceas de mână ce funcţiona în reţea HSDPA: avea ecran de 1.43 inci, fiind echipat şi cu mp3 player. De asemenea, coreenii au mai dezvoltat şi un model “fashion” din colectia Prada, Link, care afişa pe ecran apelurile primite pe celular.
De asemenea, încă de pe vremea când forma joint-venture cu Ericsson, cei de la Sony lansau astfel de ceasuri-bluetooth. Iar o serie de modele au fost directionate si catre piata din Romania: MBW-150/200, cu versiunile  Music, Executive, Classic Edition,  Contemporary Elegance sau Evening Classic.
Fiecare model avea cristal mineral rezistent la zgârieturi cu un înveliş împotriva reflexiei luminii. Când nu era folosit în relaţie cu celularul, el se purta ca un ceas obişnuit datorită unui ecran OLED "discret". Atunci cand  primeai un apel sau un mesaj, ceasul bluetooth vibra. De asemenea, putea fi folosit şi ca o "telecomandă" pentru a asculta muzica din telefon. Preţurile variau între 700 şi 1.000 de lei.

×