x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Software: Napster 2.5.1.4

Software: Napster 2.5.1.4

08 Iun 2004   •   00:00

Va mai amintiti de el?

Napster este primul program de file-sharing din istorie. A fost inventat in mai 1999 de un student: Shawn Fanning. De la fisierele audio in format MP3, file-sharing-ul s-a extins la filme, programe, imagini si orice continut digital ce poate fi imprumutat colegilor de retea (programe de genul DC++). In februarie 2001, un tribunal american a decis ca Napster este un serviciu ilegal, deoarece fondatorii au stiut de la inceput ca utilizatorii promovau muzica piratata. Popularului site i s-a permis sa functioneze in continuare, cu conditia sa nu mai promoveze schimburile ilegale de muzica.

Totusi, www.napster.com a dat faliment in 2002, ramasitele sale fiind cumparate de Bertelsmann care a anuntat ca-l va transforma intr-un veritabil magazin de muzica online pana in iarna lui 2003. Evident, a fost eliminata propagarea neautorizata a fisierelor. In prezent, puteti folosi programul Napster pentru a descarca muzica pe bani. Gasiti "inauntru" vreo 65.000 de mii de melodii.

Veste buna este ca puteti folosi acest program gratis pentru o saptamana, pentru ca are o varianta "trial", pe care o puteti descarca de la adresa: http://sms.napster.com/duet/registration/r_install.html.

×
Subiecte în articol: IT