x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony Bravia HX751, noul Internet 3D TV

Sony Bravia HX751, noul Internet 3D TV

de Alexandru Radescu    |    24 Aug 2012   •   21:00
Sony Bravia HX751,  noul Internet 3D TV

Pentru producatorii de televizoare, lupta pentru supravietuire pare mai dura ca niciodata. In 2012, formula de atac ramane perfectionarea cuplului 3D-Smart Tv pentru recucerirea locuintei. Dupa cum au aratat sI studiile de piata, evenimente precum Campionatul European de Fotbal sI Olimpiada au impulsionat vanzarile pe aceasta gama de produse. De castigat a avut si nisa LED-urilor (mai mult de jumatate din totalul vanzarilor din acest an, pe piata locala).

Am putut testa recent Sony Bravia LED HX75, cu diagonala de 46 inci (aprox. 117 cm), un "monstru' 3D Full HD (1920 x 1080), aspect 16:9. Odata ce ai mutat pe canalele HD din grila operatorului de cablu/satelit, aproape imposibil sa strambi din nas, sa mai gasesti vreun "minus' la imaginile redate pe ecran. Dar acest lucru il cam stiu toti producatorii mari de pe piata, asa ca batalia se muta pe alte zone, cand nu e vorba strict de pret sI marketing.

Producatorul nipon merge pe "Internet TV' cu noua gama lansata si in Romania in toiul verii. Cu Wi-Fi incorporat, HX751 s-a conectat rapid la reteaua din casa fara a mai fi nevoie de introducerea parolei (Wi-Fi Direct). Platforma Entertainment Network vine cu cateva zeci de aplicatii preinstalate (de la YouTube sI AXN la 3D Experience), inclusiv widget-uri (calendar, ceas etc). De la un astfel de Smart Tv nu putea lipsi conectarea la social media (Facebook, Twitter), plus Skype. Dar odata ajunsi in acest punct de entertainment te lovesti de problema numita...telecomanda, nu tocmai cel mai potrivit accesoriu pentru a "scrie' pe ecran (fie ca stai pe Facebook, fie ca navighezi prin YouTube). Pana sa vina la pachet si o mini-tastatura, Sony ofera aplicatia Media Remote pentru Android si iOS (smartphone si tableta).

Spuneam ca avem de-a face si cu tehnologie 3D. Pe langa productii Blu-ray cu continut tridimensional (si in unele promotii din retail, la pachet cu un player), avem navigarea prin 3D Experience. Din pacate, toate filmele 3D disponibile erau doar trailere. Asta daca nu mi-a scapat mie ceva..

Odata cu Tv-ul a mai venit la pachet si un PS3 cu o serie de jocuri. La un LED de 116 cm, un FIFA12 parea mai antrenant si decat un meci real din Liga Campionilor. Asta daca te descurci prin meniul stufos si prin multimea de comenzi din joystick.
Sony Bravia LED 3D KDL-46HX751 (116 cm) poate fi achizitionat la pret de 5.500 lei, cu doua perechi de ochelari 3D (activi).

×