x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Spam-uri cu link-uri false despre cutremurul din Japonia pe Facebook

Spam-uri cu link-uri false despre cutremurul din Japonia pe Facebook

de Marina Constantinoiu    |    14 Mar 2011   •   19:07

Populara reţea de socializare Facebook este asaltată de link-uri false spre noi înregistrări video cu seismul şi devastatorul tsunami din Japonia, utilizatorii confruntându-se cu astfel de atacuri ale celor care încearcă să facă bani prin aceste metode.

Compania Sophos, specializată în crearea de programe antivirus, a atenţionat luni că reţeaua Facebook este vizată de astfel de încercări ale hackerilor de a face bani din spam. Astfel, a fost postat un link spre o presupusă nouă înregistrare video a CNN cu devastatorul val tsunami, prin intermediul unor conturi anonime sau prin spargerea unor conturi deja existente pe Facebook, relatează şi RIA Novosti, preluată de Agerpres. 

Hackerii au postat un link spre o presupusă nouă înregistrare video a CNN cu tsunamiul, prin intermediul unor conturi anonime sau prin spargerea unor conturi deja existente pe Facebook. Link-ul duce, de fapt, către un site care imită Youtube. Cine dă “play”, apasă automat şi butonul de “like” de la Facebook, atrăgând, astfel, prietenii din listă către link-ul respectiv. De aici spam-ul.

Butonul de “play” îi duce pe utilizatori pe o pagină unde li se promite un iPad violet, care nu a fost produs încă, în cazul în care răspund la câteva întrebări dintr-un chestionar online. Utilizatorilor li se cere de asemenea să-şi lase adresa de e-mail şi câteodată un număr de telefon mobil, ceea ce le permite hackerilor să-şi răspândească mesajele spam. 

Experţii le recomandă utilizatorilor de Facebook să-şi şteargă linkul de pe pagina lor.

×
Subiecte în articol: conturi video play spam tsunami link facebook