x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Spionita hi-tech, mania secolului

Spionita hi-tech, mania secolului

10 Iul 2004   •   00:00

Oamenii mileniului III par obsedati de supravegherea aproapelui.

ALEXANDRU RADESCU

Tehnologia de ultima ora este incorporata in cele mai neobisnuite "dispozitive" pentru a sta cu ochii electronici atintiti asupra vecinului, colegului, partenerului de afaceri.

CAMERA ASCUNSA. Covert Camera foloseste tehnologia de ultima ora wireless si poate sa transmita imagini color si semnal audio catre un monitor sau alt echipament video aflat la o distanta maxima de 30 de metri. Semnalul este preluat de un receptor pe care il puteti atasa la respectivul monitor. Dimensiunile (10.5x10x5cm) ii permit camerei sa stea linistita, dar atenta in spatele unei carti false, fara pagini, al carei cotor are o fanta prin care se inregistreaza ceea ce doreste utilizatorul ei. Este ideala pentru un raft modern de birou in care au loc si diverse discutii "off the record"! Traim intr-o lume machiavelica. Dictonul nu este perimat, iar oamenii sunt aceiasi.

Doar tehnica evolueaza. Camera functioneaza pe o frecventa wireless de 2.4 GHz si are nevoie de doua baterii. Pretul unei "Covert Camera" este de 75 de euro si puteti sa o comandati la adresa www.tiggypig.com.

STILOUL CU CAMERA. Pen Cam sau stiloul cu camera de filmat este ideal pentru o supravegere discreta la o terasa sau intr-un restaurant. Mai ales ca are in dotare si un microfon.

Instrumentul bate pana la o distanta de 60 de metri, la un "capat" al transmisiei aflandu-se un receptor care preia semnalul, "plasandu-l" un televizor sau monitor de calculator.

Stiloul "spion" poate fi atasat la buzunarul camasii sau al sacoului si cantareste 35 de grame. Nu trebuie decat sa potriviti camera catre subiect/subiecti, apasati pe butonul declansator care se afla in capat si incepeti emisia ! Pretul este de 718 euro si puteti sa comandati "Pen Cam" la adresa www.tiggypig.com.

DUMMY CAMERA. Omul are o fire sugubeata, iar mintea sa poate scorni multe minunatii si in sprijinul comunitatii. Un exemplu in acest sens este "Dummy Camera", in traducere libera "Camera de filmat falsa". Acest produs arata "de afara" ca o camera de filmat reala. Smecheria este ca singura legatura cu electronica este data de un senzor de miscare. In clipa in care cineva intra in raza de acoperire a senzorului se aprinde un led, iar camera incepe sa se miste dintr-o parte in alta, intr-un timp de 15 secunde. "Dummy Camera" are variante si de exterior, si de interior. Daca stati la casa, o puteti agata undeva sub acoperis. Este destul de ieftina, doar 23 de euro si daca sunteti interesat faceti o comanda pe adresa site-ului www.tiggypig.com.

MONITOR

Ultima generatie de camere de supraveghere permite celor care dispun de o conexiune buna la Internet sa supravegheze teoretic orice, de oriunde, 24 de ore din 24. Camerele cu adresa proprie de Internet functioneaza independent, iar "stapanii" lor pot vedea imaginile accesand o pagina web. Primele sisteme video de supraveghere independente au fost lansate pe piata romaneasca de Orange in urma cu cateva luni. Utilizatorii sistemului "Monitor" isi pot supraveghea de la distanta locuinta sau orice alta locatie importanta. Nu vor primi insa imagini video, ci fotografii ale zonei supravegheate. Oferta consta intr-o cartela SIM speciala, o camera de monitorizare "Nokia Observation Camera" si un abonament lunar. (Cristian Ionita)
×
Subiecte în articol: IT cameră