x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri

Ştiri

20 Noi 2008   •   00:00

NET SPAŢIAL: NASA a anunţat testarea cu succes a unei reţele de comunicaţii în spaţiu, bazate pe modelul web-ului, care ar urma să fie “un fel de internet planetar”.

Inginerii agenţiei au folosit un program denumit Disruption-Tolerant Networking pentru a transmite zeci de imagini în spaţiu, de la şi înspre o navetă NASA, la o distanţă de milioane de km de Terra. Testarea la bordul ISS începe în vara lui 2009.

DIGIMOBIL ÎN UNGARIA
RCS & RDS intenţionează să-şi extindă serviciile de telefonie mobilă în Ungaria, urmând să participe la o licitaţie pentru acordarea de licenţe. RDS a lansat un pachet de servicii de telefonie care permite clienţilor să efectueze convorbiri nelimitate în reţea la un abonament de 2 euro/lună. Apelurile către orice reţea fixă naţională sunt 0,01 euro/min., 0,05 euro/min. către Vodafone şi Orange şi 0,08 euro/min. către Cosmote şi Zapp.

SUB LUPA UE
Comisia Europeană examinează în continuare răspunsul transmis de ministrul Comunicaţiilor şi documentele prezentate de partea română în privinţa reorganizării arbitrului telecom, a declarat ieri Martin Selmayr, purtător de cuvânt al comisarului Reding, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: IT