x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri

Ştiri

04 Dec 2008   •   00:00

BĂTĂLIA IDEILOR:Statele Unite folosesc reţelele sociale şi alte instrumente web 2.0 pentru a câştiga "bătălia ideilor" împotriva extremiştilor, publicând recent mesaje pe blogul unui consilier al lui Mahmud Ahmadinejad, a declarat secretarul adjunct de stat pentru imaginea Statelor Unite în lume, citat de AFP.



"Noi numim această nouă abordare diplomaţie publică 2.0", a spus James Glassman. "Al-Qaida şi alte organizaţii extremiste violente au exploatat internetul în beneficiul lor, dar acest avantaj se diminuează rapid", a adăugat el.

INTERNET
Italia este codaşă printre statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte conectarea la internet a calculatoarelor personale, numai 42% din familiile din peninsulă având acces la acest serviciu în anul 2008, potrivit Eurostat. În această privinţă, numai nou-intratele ţări în Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, stau mai prost, în România, de pildă, fiind  conectate calculatoare la internet în 30% din locuinţele familiale, iar în Bulgaria – 25%. Deşi Italia este depăşită de toate ţările din Europa Centrală şi de Est care au aderat în 2004, mai îngrijorător însă pentru responsabilii italieni din sectorul telecomunicaţiilor este faptul că în anul 2008 acest indice a scăzut, în 2007 el fiind de 43%.

×
Subiecte în articol: IT