x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri

Ştiri

20 Dec 2008   •   00:00
Ştiri

TACTIL: LG a lansat şi pe piaţa românească terminalul tactil KP500, cu ecran de 3 inci.



Telefonul funcţionează în reţea GSM, dar oferă şi conectivitate EDGE. Are memorie internă de 48MB şi este echipat şi cu slot card (maximul 8GB). Camera foto are o rezoluţie de 3.15MP. Celularul este disponibil la preţul de 850 lei.

ACHIZIŢIE
Panasonic a anunţat ieri că va cheltui cel puţin 4,5 miliarde de dolari pentru preluarea pachetului majoritar la rivalul Sanyo Electric şi va deveni al doilea mare producător de electronice din Japonia, după Hitachi. Mai multe grupuri financiare deţin acţiuni preferenţiale la Sanyo, acestea putând fi transformate în titluri obişnuite începând cu luna mai. Astfel, Goldman Sachs şi Daiwa Securities ar obţine câte un pachet de 29%, iar Sumitomo Mitsui Banking 12%.

MINIATURĂ
Epson a dezvoltat cele mai compacte cipuri din lume destinate ceasurilor electronice. Dimensiunile maxime ale noilor cipuri RTC (RX-4571BD şi RX-8571BD) sunt de 3,4 mm x 1,7 mm x 1 mm. Dimensiunile şi volumul noilor cipuri sunt cu 43% şi respectiv 52% mai mici decât cele ale cipurilor convenţionale prezente într-o carcasă standard. Structura presupune conectarea unui circuit cu un cip de cristal cu înveliş ceramic într-o matriţă de plastic. Combinarea unităţii compacte de cristal cu un circuit integrat ce rulează în timp real, spre deosebire de soluţiile tradiţionale care furnizau componentele separat, a redus dimensiunile microcipului de ceas.

LOTUS
IBM a lansat în România soluţia software "la cheie", Lotus Foundations Start, destinată companiilor cu cinci până la 500 de angajaţi. Bazat pe platforma Linux, noul produs IBM oferă funcţiile de e-mail, acces şi partajare de documente local şi online, securizare automatizată şi acces în reţea de la distanţă, protecţia datelor şi funcţii de backup şi recuperare a informaţiilor, toate într-un singur pachet.

×
Subiecte în articol: IT