x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri

Ştiri

10 Ian 2009   •   00:00
Ştiri

10 ianuarie 2009

GPS
Mio a lansat software-ul de navigaţie “Spirit” în cadrul CES 2009. Mio Spirit dispune de un “Buton de Captură” pentru a înregistra rutele preferate, adresele şi memo-urile. Noul software Spirit încorporează mai multe funcţii într-un mod mai simplu, ceea ce va trasa viitorul industriei de PND-uri. Funcţia TruMap a fost concepută pentru a arăta asemenea unei hărţi tradiţionale din hârtie, cu o vizualizare clară.

TELECOMANDĂ
Logitech a prezentat la CES telecomanda universală Harmony 1100, care poate controla sistemul home-entertainment din casă prin intermediul unui ecran touchscreen personalizabil de 3,5 inci. Setările se efectuează prin pagina de internet a Logitech, interfaţa online a telecomenzii permiţând accesarea dispozitivelor de divertisment. Informaţiile sunt potrivite automat caracteristicilor, codurilor şi comenzilor infraroşu a peste 225.000 de dispozitive de la peste 5.000 de producători aflaţi în baza de date online. Harmony 1100 va fi disponibilă în Europa începând cu luna februarie la un preţ recomandat de 500 de euro.

VIDEO HD
Samsung şi-a extins familia de camcordere digitale full-HD prin lansarea a patru noi modele HMX: H106, H105, H104 şi H100, cu tehnologie Solid State Drives. În comparaţie cu HDD-ul, tehnologia SDD este mult mai uşoară, compactă şi silenţioasă. De asemenea, nu dispune de părţi mişcătoare, fapt ce reduce consumul total de energie. Camerele au un senzor de imagine CMOS, ecran LCD tactil de 2,7 inci şi lentile Schneider Kreuznach.
Modelul HMX-H100 nu include un drive SSD intern şi necesită folosirea unui card de memorie.

STOCARE SSD
Kingston a lansat la CES primele modele ale dispozitivelor de stocare de tip solid-state SSDNow: M şi E. Modelele din seria E sunt concepute special pentru serverele din mediul instituţional, iar modelele din M sunt destinate utilizatorilor care au nevoie de notebook-uri cu performanţe superioare. Cele două folosesc dispozitive de stocare solid-state Intel. Dispozitivele sunt echipate cu sistemul S.M.A.R.T (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) care monitorizează fiabilitatea dispozitivelor.

×
Subiecte în articol: IT