x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Noi 2008   •   00:00

PDA
Asus a lansat PDA-ul P565 echipat cu noua interfaţă cu comenzi tactile Glide şi ecran cu diagonala de 2,8 inci. Terminalul funcţionează în reţea HSDPA, dar beneficiază şi de conexiune EDGE şi Wi-Fi. Are platformă GPS, cameră foto de 3MP, aplicaţii Microsoft Office Mobile. Poate fi achiziţionat la preţ de 500 de euro (fără hărţi GPS).



DEUTSCHE SPIONAJ
Scandalul privind practicile de spionaj ale companiei Deutsche Telekom ia o nouă dimensiune, o dată cu dezvăluirea potrivit căreia au fost spionaţi nu doar membri ai consiliului său de supraveghere, ci şi copiii lor sau unii sindicalişti. Fostul monopol de stat a recunoscut în luna mai practicile de spionare a datelor confidenţiale din 2005 şi 2006. Recent, compania a recunoscut furtul de date confidenţiale, comis în 2006, în cazul a 17 milioane de clienţi ai diviziei T-Mobile. Într-un alt scandal, datele a 30 de milioane de clienţi au fost disponibile pe internet din cauza unei erori tehnice.

LCD CU DVD
LG a lansat în România un televizor LCD HD Ready cu DVD player încorporat, modelul LG4000, cu diagonală de 32 inci. Modelul are o rezoluţie de 1366 X768, rată de contrast dinamic 50,000:1. Prin tehnologia “Clear Voice” se ajustează automat nivelul frecvenţei sonore a dialogului atunci când zgomotul de fundal creşte. DVD player-ul încorporat are dispus pe partea laterală a televizorului dispozitivul de încărcat discuri. Modelul permite şi “citirea” fişierelor MP3, precum şi a celor JPEG, oferind şi HDMI v1.3. Televizorul poate fi achiziţionat la preţul de 2.400 de lei.

CYBER-INFRACTORI

Considerată o placă turnantă a criminalităţii informatice, România vrea să se debaraseze de această etichetă şi îşi multiplică operaţiunile împotriva fraudelor, se arată într-un material AFP. Licitaţii online false, phishing, furt de identitate: lista infracţiunilor informatice se diversifică şi, în pofida “sfaturilor de prevenţie” oferite de poliţie, au fost înregistrate circa 900 de cazuri de acest tip în 2008. “Principala noastră dificultate este legată de caracterul transnaţional al criminalităţii informatice”, a declarat numărul doi al Departamentului de combatere a criminalităţii informatice, Virgil Spiridon.


×
Subiecte în articol: IT