x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Noi 2008   •   00:00

ROMTELECOM
Operatorul Romtelecom a înregistrat un profit operaţional de 1,7 milioane de euro în trimestrul al treilea, în scădere cu 77% faţă de perioada similară a anului trecut, şi o pierdere operaţională de 14,4 milioane de euro în primele nouă luni, faţă de un profit de 33,1 milioane de euro în acelaşi interval din 2007. Pe segmentul telefoniei fixe, Romtelecom a înregistrat o scădere a numărului de clienţi cu 1,6%, la 2.975.217 abonaţi. Veniturile din serviciile de date au crescut cu 53% faţă de trimestrul al treilea din 2007, iar clienţii Dolce au ajuns 559.000, un plus de 108%.



COSMOTE
Operatorul Cosmote a raportat în primele nouă luni un profit operaţional, înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizări (EBITDA), de 10,6 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 27,4 milioane de euro înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile au avansat, în ianuarie-septembrie, cu 93,4%, la 203,4 milioane de euro. Baza de utilizatori a ajuns la finele lunii septembrie la 5,24 milioane, din care 18% sunt abonaţi. Venitul mediu pe utilizator (ARPU) în primele nouă luni a fost de 5,2 euro, cu 6% mai mult comparativ cu primul semestru.

SECURITATE

Gecad a lansat pe piaţa românească Sentinet 2.0, instrument software de management al securităţii şi infrastructurilor IT din cadrul companiilor. Noua versiune permite managerilor să monitorizeze centralizat, dintr-o singură consolă, toate activităţile ce au loc în cadrul reţelei informatice, să urmărească şi să fie la curent permanent cu vulnerabilităţile ce apar. Tehnologia poate fi achiziţionată ca produs software cu licenţă, dar şi ca serviciu, pe bază de abonament lunar. Licenţierea porneşte de la 2.800 de euro pentru reţele de până la 150 de computere şi cinci servere.

×
Subiecte în articol: IT