x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Studiu - Societatea se dezvolta si in virtual

Studiu - Societatea se dezvolta si in virtual

de Alina Munteanu    |    11 Ian 2007   •   00:00
Studiu  -  Societatea se dezvolta si in virtual

Conform unui studiu realizat de Pew Internet, in care au fost implicati 935 de adolescenti, 55% dintre americanii cu varste de 12 pana la 17 ani au conturi pe site-uri ca MySpace sau Facebook.

Conform unui studiu realizat de Pew Internet, in care au fost implicati 935 de adolescenti, 55% dintre americanii cu varste de 12 pana la 17 ani au conturi pe site-uri ca MySpace sau Facebook. Fetele, in special adolescentele mai in varsta, sunt cei mai frecventi vizitatori. Pentru ele, retelele sociale online reprezinta in primul rand modalitati de consolidare a prieteniilor, pentru baieti, insa, reprezinta o modalitate buna de a flirta si de a lega noi prietenii.

Securitate. O retea sociala online este un site pe care utilizatorul isi poate crea un profil si un grup de prieteni cu care sa pastreze conexiune permanenta. In ultimii cinci ani, arata studiul, astfel de site-uri au devenit foarte populare, fapt care i-a ingrijorat pe parinti, profesori, dar si pe autoritati. Acestia cred ca tinerii se expun unui risc suplimentar atunci cand informatii care ii privesc personal sunt publicate pe internet.

"Daca nu vrei ca oamenii sa-ti citeasca mesajele, nu le posta!", a declarat o studenta a Universitatii Ilinois, dupa ce a dat interviu pentru o bursa scolara, iar intervievatorul i-a citit profilul pe Facebook. Autoritatile se ghideaza dupa acelasi dicton si au inceput sa introduca printre cursuri ore de siguranta si etica in spatiul virtual.

Cand vine vorba despre siguranta datelor personale, doar 66% dintre tinerii care si-au creat un profil pe site-uri ca MySpace limiteaza accesul la datele publicate. Probabilitatea ca adolescentele intre 15 si 17 ani sa aiba date personale publicate intr-un profil este mai mare decat in cazul baietilor.

×
Subiecte în articol: IT