x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tarife mai mici în roaming de la 1 iulie

Tarife mai mici în roaming de la 1 iulie

de Alexandru Radescu    |    30 Iun 2011   •   12:51

Incepand de astazi, toti operatorii care ofera servicii telecom sunt obligati sa aplice noi tarife maxime pentru servicii de voce atunci cand utilizatorii proprii se afla in roaming intr-un alt stat membru UE sau in Norvegia, Islanda si Liechtenstein, in cazul planurilor tarifare de baza.

Astfel, pentru un apel efectuat in roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,35 euro/minut (fara TVA), iar pentru primirea unui apel abonatii nu vor plati mai mult de 0,11 euro/minut (fara TVA). Tariful pentru trimiterea unui SMS in roaming ramane neschimbat, respectiv 0,11 euro (fara TVA), in timp ce primirea unui SMS este gratuita. Operatorii locali au anuntat deja reducerea tarifelor de roaming.

Aplicarea noilor tarife pentru apeluri se face automat si in mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming si utilizeaza planurile tarifare de baza. La intrarea pe teritoriul unui stat membru al UE, utilizatorii vor primi informatii (de regula, printr-un SMS) cu privire la tarifele aplicabile, atat pentru serviciul de voce, cat si pentru serviciile de date.

×
Subiecte în articol: piata telecom tarife roaming decizii ue