x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tarife mai mici, între operatori, la portabilitatea numerelor

Tarife mai mici, între operatori, la portabilitatea numerelor

de Alexandru Radescu    |    21 Ian 2010   •   00:00

Autoritatea pentru Reglementare în Comunicaţii vrea să reducă nivelul tarifelor pentru portarea numerelor, plătite între operatorii de telefonie, de la 13 euro la 7 euro la telefonia fixă şi de la 11 euro la 5 euro pentru cea mobilă.



“În scop promoţional”, persoanele care apelează la portabilitatea numerelor nu plătesc către operatori vreo sumă de bani. În schimb, există un tarif care se plăteşte între operatori.

Costurile cu portarea unui număr de telefon sunt suportate de furnizorul acceptor, de la care furnizorul donor îşi poate recupera costurile pentru activităţile tehnice, operaţionale şi administrative efectuate pentru fiecare număr portat în parte.

ANCOM a supus consultării publice decizia privind scăderea tarifelor, propunerea de revizuire a tarifelor se bazează pe o analiză a autorităţii, care a comparat tarifele de gros pentru portarea numerelor practicate în alte state europene.

Portabilitatea, serviciul prin care utilizatorii de servicii de telefonie îşi pot păstra numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul, a fost introdusă în România pe 21 octombrie 2008, iar pe parcursul primelor 14 luni de la lansarea acestui serviciu au fost portate peste 200.000 de numere de telefon.

×
Subiecte în articol: redactie