x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget TEHNOLOGIE/Când ceasul de mână îţi arată un apel primit

TEHNOLOGIE/Când ceasul de mână îţi arată un apel primit

de Alexandru Radescu    |    24 Ian 2009   •   00:00

Pentru cei care nu vor să stea tot timpul cu telefonul în mână, casca bluetooth nu este singura variantă. Avem şi opţiunea ceasurilor cu bluetooth şi chiar a ceasurilor ce funcţionează în reţelele operatorilor mobili.



Un ceas cu bluetooth pentru a scăpa de grija celularului care nu se aude din geantă

La primul târg de electronice al anului, desfăşurat în Las Vegas, LG a surprins audienţa nu cu un LCD sau vreun alt tip de produs deja consacrat în oferta firmei, ci printr-un... ceas de mână ce funcţionează în reţea HSDPA. Nu ştim încă dacă va ajunge în România prin Orange sau Vodafone, dar am văzut că are un ecran de 1.43 inci, fiind echipat şi cu mp3 player. Nu s-a spus nimic despre preţ, dar va ajunge pe piaţa europeană spre sfârşitul acestui an. Până atunci însă, o să apară şi la noi un ceas de mână cu bluetooth: LG Prada Link. Un model "fashion", care îţi afişează pe ecran apelurile primite pe celular. Pentru că are tehnologie bluetooth, asta înseamnă că distanţa maximă de "comunicare" între ceas şi celular este de 10 metri. Ajunge în România luna viitoare, preţul nefiind încă precizat.

GADGET ÎN SERIE
Dar, coreenii nu sunt singurii cu ceas-celular. Firma americană Phenom are deja o serie de astfel de gadget-uri, ultimul model fiind prezentat la sfârşitul anului trecut. Un ceas ce funcţionează în reţea GSM, cu ecran tactil şi memorie de 2 GB, bluetooth şi USB. Poate să şi filmeze! Totul la un preţ de 400 de dolari.

PENTRU DAME ŞI BĂRBAŢI
Sony Ericsson a vândut anul trecut la nivel mondial peste 96 milioane de telefoane mobile. Totuşi, joint venture-ul suedezo-japonez nu este angajat doar în producţia de telefoane. Împreună cu Fossil, Sony Ericsson a lansat o serie de ceasuri cu bluetooth, dispozitive ce se găsesc şi pe piaţa românească. În seria MBW-150 sunt disponibile modelele Music, Executive şi Classic Edition. Poţi vedea cine te sună pe ecranul ceasului şi alegi dacă vrei să respingi, să întrerupi soneria, să preiei apelul pe mobil sau prin căşti. Fiecare model are cristal mineral rezistent la zgârieturi cu un înveliş împotriva reflexiei luminii. Când nu îl foloseşti în relaţie cu celularul, el se poartă ca un ceas obişnuit datorită unui ecran OLED "discret", vizibil doar când este folosit. Când primeşti un apel sau un mesaj, ceasul bluetooth MBW-150 vibrează. De asemenea, poate fi folosit şi ca o "telecomandă" pentru a asculta muzica din telefon. În funcţie de magazinul ce vinde aceste produse, preţurile variază între 700 şi 1.000 de lei. Dar, nu este singura serie de ceasuri Sony Ericsson bluetooth prezentă şi în România. Dacă MBW-150 este "dedicat" bărbaţilor, MBW-200 este pentru doamne. Ceasurile sunt disponibile în trei variante: Sparkling Allure, Contemporary Elegance şi Evening Classic. La fel ca la seria pentru doamne, sunt utilizate cristale minerale rezistente la zgârieturi, iar ecranul OLED este invizibil atunci când nu este utilizat. Preţurile variază în jurul sumei de 1.000 de lei.

×
Subiecte în articol: IT bluetooth