x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecom - Adio, plata in avans!

Telecom - Adio, plata in avans!

de Cristian Ionita    |    25 Ian 2007   •   00:00
Telecom - Adio, plata in avans!
- Nu vom mai plati in avans abonamentul la internet, cablu si telefon
Operatorii de telefonie, cablu tv, internet si televiziune digitala au anuntat ca vor renunta la plata in avans a abonamentelor, precum si la alte cateva clauze contractuale.

Companiile de telecomunicatii s-au hotarat sa renunte la cateva prevederi contractuale "standard" in urma discutiilor cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui comunicat transmis ieri de ANPC, discutiile s-au axat pe "gasirea unor modalitati de imbunatatire a contractelor incheiate de furnizorii de servicii cu beneficiarii serviciilor, din punct de vedere al protectiei consumatorilor, in sensul respectarii legislatiei in vigoare".

TAXE. Cele doua parti au eliminat obligativitatea platii in avans a abonamentului si a clauzei contractuale privind obligarea consumatorului la plata unei taxe in cazul denuntarii unilaterale din partea consumatorului a contractului. Operatorii vor fi obligati sa-si anunte clientii inaintea opririi furnizarii serviciilor, iar in contracte va fi introdusa o clauza prin care operatorul se obliga sa notifice consumatorul cu 30 de zile inainte de expirarea contractului. Totodata, operatorii sunt obligati sa scada din factura contravaloarea perioadei in care consumatorii nu au beneficiat de serviciile respective din cauza unor probleme tehnice.

COMPENSATII. Operatorii de telefonie vor acorda "compensatii" abonatilor carora le vor solicita sa depuna garantii. Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marian Zlotea, a cerut operatorilor sa acorde o atentie mai mare informarii complete, corecte si precise a consumatorilor cu privire la clauzele contractuale. Clauzele contractuale descrise mai sus ar trebui modificate in termen de o luna.

×
Subiecte în articol: IT